Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 798 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Mentás karotta

Hozzávalók

60-80 dkg új karotta
2 ev?kanál olaj

frissen ?rölt bors
1 csokor friss menta
2 dkg vaj

      A karottát - különösen új korában - nem kell feltétlenül lehámozni, elegend?, ha a konyhai kiskefével alaposan megsikáljuk. A megtisztított karottát 3-4 centis hasábokra daraboljuk, és lobogva forró sós vízben 5 perc alatt roppanósra f?zzük. Lesz?rjük, lecsepegtetjük, és a serpeny?ben megforrósított olívaolajra dobjuk. Kissé megsózzuk, borsozzuk és meghintjük két ev?kanálnyi apróra vágott friss mentalevéllel. Kevergetve kb. 5 percig így pároljuk, majd hozzáadjuk a vajat, de ezt már éppen csak megolvasztjuk rajta és máris tálaljuk. Tetejére díszítésül friss mentaleveleket szórhatunk. Köretként roston sült vagy grillezett húsok mellé ugyanolyan nagyszer?, mint könny?, önálló nyári fogásnak.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 125 kcal / 523 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY