Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1337 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Ugróiskola

Hozzávalók

1 szögletes (28x18 cm-es) 6 tojásból készült vizes piskóta
a krémhez:
1 l tej
20 dkg cukor
3 dkg vaj
9 dkg f?zni való vaníliás krémpor
2 tojássárgája
a színezéshez:
20-25 dkg kókuszreszelék
kakaópor
málnaszörp
narancsszörp
mandulaaroma
a számokhoz:
5 dkg különböz? szín? marcipán

      A megsült piskótát ugróiskola alakjára összerakjuk. Ezután a kókuszreszeléket négy tálban elosztjuk. Az egyiket málnaszörppel, a másikat kakaóporral, a harmadikat mandulaaromával, a negyediket reszelt narancshéjjal vagy narancsszörppel színezzük. Ezután elkészítjük a krémet: 8 deci tejet a cukorral meg a vajjal felforralunk. A maradék tejet a krémporral és a tojások sárgájával simára keverjük, a t?zr?l lehúzott cukros tejbe öntjük, majd a t?zre visszatesszük, és folyamatosan kevergetve s?r?re f?zzük. Tíz perc pihentetés után a piskótadarabokat még melegen egyenként (az oldalukat is!) megkenjük vele, és mindegyiket más-más szín? kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezután eredeti formájára összerakjuk. A marcipánból zsinór vékonyságú szálakat sodrunk, és a számokat ezekb?l megformázzuk. Az ugróiskola osztályainak megfelel?en a tortát beszámozzuk, és egy fél órára h?t?szekrénybe tesszük, hogy a krém és a díszítés jól megszilárduljon.


Elkészítési id?: 1 óra.

Italajánlat: ásványvíz.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY