Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 17 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Cianfotta

Hozzávalók

60-70 dkg padlizsán, só
2-2 zöld és piros húsú paprika
50 dkg érett paradicsom
1 kg burgonya
2 nagyobb vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
1 kiskanál apróra vágott (friss vagy feleannyi szárított) origano
1 kis csokor petrezselyem

      A padlizsánokat megmossuk, letörölgetjük, kocsányukat levágjuk, törzsüket kb. 2,5 centis kockákra daraboljuk. Tálba szórjuk, jó kiskanálnyi sóval összekeverjük és így hagyjuk 30 percig állni. Ezután folyó hideg vízzel leöblítjük, leszárogatjuk. Amíg a padlizsán a sóban áll, a kétféle paprikát kicsumázzuk, húsukat 2 centis kockákra vágjuk, ahogyan a meghámozott, kimagozott paradicsomot és a meghámozott burgonyát is. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az olajat egy serpeny?ben megforrósítjuk, majd a burgonyát kb. 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk benne. A padlizsánt, a hagymát és a paprikát hozzáadjuk, majd kevergetve 2 percig pirítjuk. Ezután kerül bele a paradicsom és a fokhagyma. 1 perc elteltével megsózzuk, megborsozzuk, az origanóval f?szerezzük. T?zálló tálba töltjük, lefedjük (de a serpeny?ben is maradhat, ha fém a füle), végül el?melegített süt?ben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 40 perc alatt megsütjük. Közben egyszer-egyszer megkeverjük. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel meghintjük.


Elkészítési id?: 1 óra 50 perc.
Egy adag: 592 kcal / 2475 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Neszmélyi Sauvignon Blanc ` 99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY