Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 624 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Kapros káposztaleves

Hozzávalók

60-70 dkg fejes káposzta
2 húsleveskocka
4 dkg zsír vagy 4 ev?kanál olaj
2 ev?kanál finomliszt
1 ev?kanál ketchup
2 dl tejföl
fél mokkáskanál ?rölt bors
fél csokor kapor
egy kis cukor és ecet

      A káposztát kitorzsázzuk, megmossuk, majd kisujjnyi csíkokra metéljük. Fazékba szórjuk, és b? 1 liter vizet ráöntünk. A leveskockát belemorzsoljuk, fölforraljuk, kis lángon, lefödve puhára f?zzük. Közben a zsiradékból és a lisztb?l világos rántást készítünk, a t?zr?l lehúzva a ketchuppal ízesítjük. Ha kih?lt, a tejföllel és egy kevés hideg vízzel simára keverjük. A káposzta levét ezzel s?rítjük-dúsítjuk, megborsozzuk, a fölaprított kaporral f?szerezzük. Ha kell, utánasózzuk, végül a cukorral és az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 269 kcal / 1125 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY