Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 299 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sós kéregben sült csirke

Hozzávalók

1 nagyobb (kb. 1,2 kg-os) konyhakész csirke
1 kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt fehér bors
1 ág rozmaring
1 babérlevél
4 csirkemáj
a kéreghez:
1-1 kg só és finomliszt
kb. 7 dl víz

      A csirkét megmossuk, leszárogatjuk. Hasüregét besózzuk, beborsozzuk, és a rozmaringot, a babérlevelet meg a májat is belebújtatjuk. A kéreghez valókat összegyúrjuk. Akkor jó, ha könnyen kezelhet? tésztát kapunk, amit azután gyúrólapon kissé ellapítunk. A szárnyast rátesszük, és a tésztával bebugyoláljuk. Tepsibe téve, el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 1 óra 30 percen át sütjük. Ha kész, rácsra fektetve 15 percig pihentetjük, majd így, egyben feltálaljuk. Amikor a látvány már kell?en éhessé tette a kosztosokat, a kérget késsel bevágjuk, majd letördeljük, és a csirkét vágódeszkára fektetjük. Szárnyasollóval négybe vágjuk, tányérra rakjuk, s mindegyik mellé egy májat is teszünk. Könny? salátával kínáljuk. A sós kéreg csak a sütéshez kell, ne tálaljuk fel, hacsak nem akarunk csalódott arcokat látni.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 228 kcal / 953 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY