Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1264 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Részeges püspökkenyér

Hozzávalók

(8 személyre)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
4 tojás
2 ev?kanál rum
10-10 dkg durvára vágott dió és csokoládé
10 dkg áztatott, lecsöpögtetett mazsola
12 dkg finomliszt
a forma kikenéséhez:
margarin
finomliszt
a tetejére:
kb. 1 dl rum

      A margarint el?ször magában, majd a porcukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk, a rummal ízesítjük. A diót, a csokoládét és a mazsolát belekeverjük. Ezután több részletben beleszitáljuk a lisztet, miközben a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Margarinnal kikent, belisztezett ?zgerincformába töltjük, elsimítjuk. El?melegített süt?ben, a közepesnél kisebb lánggal (kb. 160 °C; légkeveréses süt?ben 145 °C) kb. 1 óra alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt t?vel ellen?rizhetjük. Ha kész, azonnal alufóliára borítjuk, és rummal minden oldalát jól meglocsoljuk. A fóliába csomagolva hagyjuk kih?lni. Minél tovább érik a gyümölcskenyér a rumos ?pakolásban?, annál finomabb, és akár 1 hónapig is eláll - ha van rá ideje.


Elkészítési id?: 1 óra 25 perc + érlelés.
Egy adag: 475 kcal / 1986 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY