Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1283 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Sonkás bejgli

Hozzávalók

(2 kis rúdhoz, 8 személyre)
a tésztához:
25 dkg finomliszt
8 dkg margarin
7 dkg zsír
2 dkg éleszt?
1 mokkáskanál só
a lekenéshez:
0,5 dl tej
a töltelékhez:
5 dkg margarin
2 ev?kanál finomliszt
kb. 3 dl tej
1 dl tejföl
25 dkg darált f?tt, füstölt hús
2 ev?kanál natúr reszelt torma
só, ?rölt bors
?rölt szegf?szeg

      A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk, majd h?t?szekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Ehhez a margarint fölolvasztjuk, a lisztet kevergetve megfuttatjuk benne. A tejjel és a tejföllel fölöntve jó s?r?re f?zzük. A darált sonkát hozzáadjuk, a tormával ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, csipetnyi szegf?szeggel f?szerezzük. A tésztát elfelezzük, belisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk, a sonkakrémmel megkenjük, majd feltekerjük, ahogyan a hagyományos bejglit szokás. Süt?papírral bélelt tepsire rakjuk, a tetejét tejjel lekenjük. El?melegített süt?ben, a közepesnél valamivel nagyobb lánggal kb. 25 perc alatt megsütjük. Csak akkor szeleteljük fel, ha kih?lt.


Elkészítési id?: 1 óra 45 perc.
Egy adag: 448 kcal / 1873 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY