Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 274 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Pehelykönny? pulykapecsenye

Hozzávalók

60 dkg pulykamellfilé
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5-6 ev?kanál olaj
1 mokkáskanál ?rölt bors
1 púpozott kiskanál f?szerkeverék (kakukkf?, origánó bazsalikom)

a körethez:
5-6-féle zöldsaláta (jégsaláta, endívia, gyermekláncf? stb.)
3 kiskanál vörösborecet
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 kiskanál mustár
9 kiskanál olívaolaj

      A pulykamellet négy vagy nyolc egyforma szeletre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olívaolajba keverjük, megborsozzuk, majd a f?szerkeveréket is beleszórjuk. A hússzeleteket beleforgatjuk, szorosan letakarjuk, és 2-3 napig a h?t?szekrényben érleljük. A salátaféléket leveleire bontjuk, megmossuk, és alaposan leszárogatjuk. A balzsam-ecetet pohárkába töltjük, megsózzuk, megborsozzuk, a mustárral ízesítjük, kiskanállal jól összekeverjük, majd cseppenként az olívaolajat is belecsurgatjuk. A pácolt pulykamellet kissé lecsöpögtetjük, megsózzuk, majd serpeny?ben (legjobb a vasserpeny?) oldalanként 3-3 percig sütjük. A salátákat az utolsó percben, hogy a levelek roppanósak maradjanak, az öntettel tálban összeforgatjuk - ez lesz a pecsenye körete.


Elkészítési id?: 35 perc + érlelés.
Egy adag: 490 kcal / 2049 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY