Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 90 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Parajfelfújt

Hozzávalók

60 dkg paraj

1 csapott kiskanál szódabikarbóna
4 tojás
0,5 dl tejszín
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
késhegynyi reszelt szerecsendió
a forma kikenéséhez:
2-3 dkg vaj
2-3 ev?kanál zsemlemorzsa

      El?bbihez a parajt többször váltott hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát lecsipkedjük. Ezután a leveleket enyhén sós, szódabikarbónás, forrásban lév? vízbe dobjuk, és attól számítva, hogy újra forrni kezd, 2-3 percig f?zzük. Lesz?rjük, kinyomkodjuk, majd a turmixgépbe töltjük a tojásokkal és a tejszínnel együtt. 1 csapott kiskanál sóval, a borssal és a szerecsendióval pürésítjük. Egy közepes t?zálló tálat vagy pudingformát kivajazunk, morzsával behintjük, és a parajos masszát beleöntjük. Lábasba állítjuk, melyben annyi víz forrdogál, amennyi a forma feléig ér. Az edényt kis rést hagyva letakarjuk, a felfújtat kis lángon kb. 45 percig így g?zöljük. Amint kész, vágódeszkára borítjuk, és felszeleteljük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.

Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY