Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 110 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sonkás-parajos melegszendvics

Hozzávalók

15 dkg friss, leveles paraj
2 ev?kanál vaj, vagy margarin
só, ?rölt bors
1 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
8 szelet szendvicskenyér
16 szelet f?tt, füstölt sonka
16 vékony szelet ementáli sajt

      A parajt megmossuk, szárát lecsipkedjük, majd sz?r?kanállal néhány pillanatra forrásban lév? sós vízbe mártjuk, forrázzuk. Ezután lesz?rjük, lecsöpögtetjük, tiszta konyharuhára szedjük, és a maradék nedvességet alaposan leitatjuk róla. A parajt serpeny?be, 1 ev?kanálnyi olvasztott vajra dobjuk, sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük, és kissé megpároljuk. A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, el?bbit felszeleteljük, utóbbit nagyon finomra aprítjuk. A hagymát a maradék vajon megfuttatjuk, a gombát hozzáadjuk, sóval, borssal meghintjük. Kevergetve addig pirítjuk, amíg a leve elpárolog. A kenyérszeleteket megpirítjuk, mindegyikre 2-2 szelet sonkát, 1-1 ev?kanálnyi parajt és gombát rakunk. A sajtszeletekkel befedjük, amit el?melegített grillsüt?ben ráolvasztunk, és a szendvicseket azon forrón tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY