Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 86 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Padlizsánkrém

PadlizsánkrémHozzávalók

5 kisebb, egyenként
kb. 30 dkg-os padlizsán
2 vöröshagyma (kb. 20 dkg)
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt bors
1,5 dl olaj vagy 8-10 ev?kanál majonéz

      A padlizsánt megmossuk, letörölgetjük, majd egészben, kocsányostól rostélyra fektetjük és közepesen izzó parázs fölött, többször megforgatva kb. 30 perc alatt megsütjük. Az sem baj, ha kicsit megég. Egyéb módja a padlizsán sütésének, ha t?zhelyen (villanyplatnin, vagy gázrózsa felett) vaslapon sütjük meg, vagy alufóliával bélelt tepsibe fektetjük, és 40-50 percre forró süt?be toljuk. Mindegyik megoldás jó, a különbség csak annyi, hogy a süt?ben sült változatból a ?füst íz? hiányozni fog. A megsült padlizsánokat zacskóba vagy lábasba dobjuk és lefedjük. 10-15 percig így hagyjuk, mert a keletkez? g?zben a padlizsán összeesik, így héját és persze kocsányát könny?szerrel eltávolíthatjuk. Ezután jól lecsöpögtetjük, s?t, kissé ki is nyomkodjuk, így kevésbé valószín?, hogy keser? lesz, ráadásul állaga is jobbá válik. A padlizsánhúst (kb. 75 deka lesz bel?le) lehet?leg fakéssel finomra vágjuk (ha véletlenül nem rozsdamentes kést használunk, akkor megfeketedhet, megkeseredhet). A hagymát megtisztítjuk, nagyon finomra aprítjuk, majd a padlizsánpürével, a sóval, a borssal összekeverjük; apránként az olajat is hozzáadjuk. Olaj helyett majonézzel is készíthetjük. Letakarva jól beh?tjük. Puha kenyérre vagy pirítósra kenve kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 418 kcal / 1748 kJ.
Italajánlat: sör vagy fröccs.

Jótanács: ? Aki úgy szereti, néhány csepp citromlével pikánsra f?szerezheti. A fenti módon megsütött és finomra vágott padlizsánt 4-5 cikkekre vágott pritaminpaprikával és 2-3 gerezd zúzott fokhagymával együtt tovább párolva, majd turmixolva érdekes padlizsánkrém-változatot kapunk.Itt azonban ne váltsuk ki az olajat majonézzel..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY