Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1086 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Gyors sonkás pite

Hozzávalók

a tésztához:
20 dkg finomliszt
6 dkg margarin

a tészta nyújtásához:
liszt
a töltelékhez:
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 piros szín? zöldpaprika
1 ev?kanál olívaolaj
2-3 paradicsom
10 dkg maradék füstölt, f?tt sonka
maroknyi kimagozott, fekete olívabogyó
3 tojás
3 ev?kanál tej

      A tésztához valókat annyi hideg vízzel, amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk. Belisztezett deszkán akkora kerek lappá nyújtjuk, amekkorával egy kb. 23 centi átmér?j? gyümölcspiteformát kibélelünk úgy, hogy 2 centi magas pereme is legyen. El?melegített süt?ben nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 185 °C) 7-8 percig el?sütjük. Közben a felaprított hagymát, a fokhagymát, a kis kockákra vágott paprikát a sonkával együtt az olajon megfuttatjuk. A félig sült tészta tetejére simítjuk. A paradicsomot felkockázzuk és az olajbogyóval együtt rászórjuk. Végül a tojásokat a tejjel simára verjük, megsózzuk és a töltelékre öntjük. A süt?be visszatoljuk, és még 25-30 percig sütjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 437 kcal / 1827 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY