Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1227 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Nyuszis rizstorta

Hozzávalók

(12 szelethez)
10 dkg rizs
4 dl tej

1 csomag leveles vajastészta
20 dkg sárgabaracklekvár
8 dkg margarin
8 dkg cukor
3 tojás
fél citrom reszelt héja
8 dkg darált mandula
1,5 dl tejszín
a nyújtáshoz:
liszt
a tetejére:
porcukor
színes tojáscukor

      A megmosott rizst a tejjel és csipetnyi sóval összekeverjük. Felforraljuk, majd kis lángon puhára f?zzük. Közben a felengedett tésztát belisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, majd derelyemetsz?vel a szélét a képen látható módon hullámosra vágjuk. (Egy-egy hullám legalább 3 centi magas legyen.) Ezután a margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A reszelt citromhéjjal és a darált mandulával ízesítjük, a tejszínt beleöntjük, majd a tejberizzsel összekeverjük. Végül a tojások keményre vert habját is beleforgatjuk. A masszát a tepsire fektetett, kinyújtott tészta közepére kenjük, cakkos szélét pedig felhajtjuk, hogy megtartsa a tölteléket. (Kissé rá is nyomkodhatjuk.) El?melegített süt?ben közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 35-40 percig sütjük. Kissé h?lni hagyjuk, majd rácsra állítva megvárjuk, amíg teljesen kih?l. Nyuszirajz alapján 8 darab papírsablont készítünk, ezeket a torta tetejére fektetjük, majd porcukrot szitálunk rá. Ha a sablonokat óvatosan leemeljük, a nyuszik láthatóvá válnak. Díszítésül még néhány tojáscukrot is rakunk a torta tetejére.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 479 kcal / 2003 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY