Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1104 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Húsvéti marcipántorta

Hozzávalók

(16 szelethez)
a tésztához:
6 tojás
25 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
12 dkg finomliszt
12 dkg kukoricaliszt
a töltelékhez:
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 ev?kanál azonnal oldódó kávépor
5 dkg porcukor
20 dkg mogyorókrém
2 ev?kanál darált mogyoró
25 dkg margarin
2 ev?kanál rum
20 dkg narancslekvár
a díszítéshez:
20 dkg sárga és 10 dkg vegyes szín? marcipán
10 dkg kristálycukor

      A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, közben a reszelt citromhéjat is beleszórjuk. A kétféle lisztet összekeverjük, majd a tojásos masszába forgatjuk. Egy kb. 26 centi átmér?j? kerek formát süt?papírral kibélelünk, és a tésztát beleöntjük. El?melegített süt?ben közepes lánggal (175 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) 35-40 percig, illetve t?próbáig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kih?lni. A töltelékhez 4 ev?kanál tejet a pudingporral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a kávéval és cukorral összekeverünk. A maradék tejet felforraljuk, a t?zr?l lehúzzuk, és a folyékony pudingkrémet habver?vel belekeverjük. Ismét felforraljuk, majd a tüzet elzárjuk alatta. A mogyorókrémet vízg?zre állított edényben felolvasztjuk, a darált mogyorót beleszórjuk, és az egészet a pudingba dolgozzuk. A margarint megolvasztjuk, a rummal ízesítjük, és kis adagokban ezt is hozzáadjuk. A kih?lt tésztát 3 lapba vágjuk, és a megmelegített, simára kevert lekvárral mindegyiket megkenjük. A pudingkrém felét az alsó lapra simítjuk, a következ?t ráfektetjük, erre kerül a maradék krém, amib?l egy keveset a harmadik, azaz a fed?lap bekenésére használunk. Az így elkészült tortát néhány órára hideg helyre tesszük, hogy a krém jól megszilárduljon. A sárga marcipánt kristálycukorral beszórt gyúródeszkán vékony körlappá nyújtjuk, és a tortát befedjük vele. Színes marcipántojásokkal és levelekkel körberakjuk, amit masszából magunk is formálhatunk, de készen is vehetünk.


Elkészítési id?: 1 óra 50 perc + dermesztés.
Egy adag: 501 kcal / 2095 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY