Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1105 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Húsvéti túrós keksztorta

Hozzávalók

20 dkg háztartási keksz
6 dkg vaj
1 púpozott ev?kanál kristálycukor
1,5 dl tejszín
40 dkg áttört tehéntúró
3 citrom reszelt héja és leve
40 dkg (2 tubus) cukrozott, s?rített tej
1,5 dl tejföl
a díszítéshez:
10 dkg kókuszreszelék
1 fiola zöld ételfesték
1 kis zacskó színes tojáscukorka

A kekszet nejlonzacskóba tesszük, sodrófával összetörjük. Tálba töltjük, a megolvasztott vajjal meg a cukorral alaposan összekeverjük. Egy kb. 20 centi átmér?j? tortaformát süt?papírral kibélelünk, és egy ev?kanál domború felével a kekszmasszát egyenletesen csak az aljára nyomkodjuk. A tejszínt habbá verjük. Az áttört túrót, a citromlevet és reszelt héjat meg a s?rített tejet kézi robotgéppel vagy merül?mixerrel tálban simára keverjük, a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk. A lágy masszát a kekszes alapra öntjük. Egyenletesen elsimítjuk rajta, majd egy éjszakán át h?t?szekrényben dermesztjük. Másnap a süt?papír segítségével a tortaformából kiemeljük, tálra csúsztatjuk, és tetejét széles, lapos kés segítségével tejföllel megkenjük. A kókuszreszeléket alaposan, hogy mindenütt szépen megszínezze, összekeverjük a zöld ételfestékkel. Ha megszáradt, a torta tetejét gazdagon meghintjük vele. Az így kialakított ?zöld réten? elrendezzük a színes tojáscukorkákat, de marcipán nyuszival, báránykákkal is gazdagíthatjuk.


Elkészítési id?: 2 óra + dermesztés.
Egy adag: 406 kcal / 1697 kJ.
Italajánlat: félédes pezsg?.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY