Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 474 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Tavaszi bárányborda

Hozzávalók

8 szelet, egyenként kb. 8 dkg-os báránykaraj
1 csapott kiskanál ?rölt bors
1 kiskanál apróra vágott rozmaring (szárított is lehet)
6 ev?kanál olaj
1-1 mokkáskanál paradicsompüré finomliszt és ételízesít? por
a körethez:
80 dkg burgonya

20-20 dkg friss sóska és paraj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2-3 ev?kanál tejföl
késhegynyi ?rölt bors
a díszítéshez:
1 piros húsú paprika vagy 2 paradicsom

      A húst a borssal és a rozmaringgal bedörzsöljük, majd olajjal megkenve tálba rakjuk. A maradék olajat ráöntjük. Letakarva, h?t?szekrényben 2 napon át érleljük. Sütéskor anélkül, hogy nagyon lecsöpögtetnénk, forró serpeny?ben oldalanként 3-4 percig sütjük. Lecsöpögtetve félrerakjuk. Visszamaradó zsírjában a paradicsompürét meg a lisztet fél percig kevergetve pirítjuk, majd kb. 2 deci vízzel fölöntjük. Az ételízesít?t beleszórjuk, 1-2 percig forraljuk. Tálaláskor a báránykarajt ezzel a pecsenyelével körülöntjük, vékony cikkekre vágott paprikával vagy paradicsommal díszítjük. Zöldre színezett burgonyapüré illik hozzá köretnek. Ez úgy készül, hogy a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára f?zzük, majd levének nagy részét leöntjük. A krumplit a maradék lével kikeverjük, de nem kell teljesen simának lennie. A sóska és a paraj szárát lecsipkedjük, a leveleket enyhén szódabikarbónás vízben 2 percig f?zzük. Lesz?rjük, jól lecsöpögtetjük, durvára vágjuk, és a tejföllel együtt a burgonyapürébe keverjük. Megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk.


Elkészítési id?: 45 perc + érlelés.
Egy adag: 683 kcal / 2855 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY