Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 463 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


F?szeres báránypecsenye

Hozzávalók

kb. 1 kg báránytarja a hosszú csonttal együtt (lehet hosszúkaraj is)
8 gerezd fokhagyma
1 citrom
2 ev?kanál egész fekete bors
2 ev?kanál mustármag
12 friss rozmaringlevél (friss origánó vagy majoránna is jó)
2-3 ev?kanál olívaolaj
a pikáns rakott burgonyához:
6 közepes burgonya
1 nagyobb vöröshagyma
3-4 kemény paradicsom
8 gerezd fokhagyma
8 friss bazsalikomlevél
fél mokkáskanál reszelt citromhéj
néhány levél friss kakukkf? és origánó
só, ?rölt bors
1 dl olívaolaj

      A tarját négy egyforma részre daraboljuk - egyes helyeken eleve így, kb. 25 dekás szeletenként árulják. Ha tehetjük, ilyet vásároljunk. A húst megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla. A fokhagymát megtisztítjuk, a citrom sárga héját vékonyan lehámozzuk. A borsot, a mustármagot, a rozmaringot hozzáadjuk, és merül?mixerrel vagy aprítógéppel (esetleg turmixgépben) pépesítjük. A f?szerkeveréket egyenletesen a szeletek egyik felére és oldalára kenjük, majd az olívaolajjal meglocsoljuk. A süt?t 200 °C-ra (légkeveréses süt?t 185 °C-ra) el?melegítjük. A húsokat f?szeres oldalukkal fölfelé grillrácsra fektetjük. A rácsot tepsibe állítjuk, és egy pohár vizet öntünk alá. A bárányt az el?melegített süt?ben kb. 25 percig sütjük. Ha kell, néhány percig grillezzük is, hogy szép ropogós legyen. A pikáns, rakott körethez a burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk. A paradicsomok szárát kimetsszük, mindegyiket fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük. A burgonya-, paradicsom- és hagymakarikákat felváltva egy 24 centi átmér?j? t?zálló tálba rakosgatjuk úgy, hogy félig takarják egymást. Fölaprított bazsalikommal és reszelt citromhéjjal meghintjük. Még különlegesebb lesz, ha finomra vágott kakukkf?, origánó is kerül rá. Végül megsózzuk, megborsozzuk. Olívaolajjal meglocsoljuk, aláöntünk 1 deci vizet, és alufóliával lefödve, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 1 órán át, végül a fóliát levéve róla még kb. 15 percig - aranybarnára - sütjük.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 737 kcal / 3081 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY