Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1267 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Ringlós túrótorta

Ringlós túrótortaHozzávalók

a tésztához:
10 dkg vaj
25 dkg finomliszt
3 tojás, késhegynyi só
a töltelékhez:
6 tojás, 25 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag (6 dkg) vaníliás
pudingpor (f?zni való)
késhegynyi só
75 dkg tehéntúró
a forma kikenéséhez:
vaj
a tetejére:
20-25 szem ringló
1 csomag narancsíz? zselépor

      A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és h?t?szekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral meg a sóval simára dolgozzuk, a cukros tojáshoz adjuk. A túrót áttörjük, és apránként hozzáadjuk az el?z? masszát (nem a túrót keverjük bele, mert nehezebben keveredik el). A tésztával egy kivajazott, 23 centi átmér?j? tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen, és véletlenül se lyukadjon ki sehol, mert akkor a töltelék kifolyik. A túrós masszát beleöntjük, majd el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 75-80 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kih?l, végül a tetejét apró kockákra vágott ringlóval beszórjuk, majd az el?- írás szerint elkészített zselével bevonjuk és h?t?szekrényben dermedni hagyjuk.


Elkészítési id?: 2 óra 10 perc.
Egy adag: 403 kcal / 1685 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Portói Tawny.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY