Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 659 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Parajleves

Hozzávalók

35 dkg friss paraj
fél fej kis vöröshagyma
2 kis fokhagymagerezd
2 dkg vaj
1 ev?kanál liszt
7 dl átsz?rt húsleves
só, ?rölt bors
reszelt szerecsendió
2 dl tejszín
levesbetétnek:
1 tojás
4 kis parajlevél

      A parajt megtisztítjuk, megmossuk, majd lobogva forró sós vízben néhány percig f?zzük. Sz?r?kanállal hideg vízbe átszedjük, majd jól lecsöpögtetjük. Ezután apróra vágjuk vagy turmixoljuk. A megtisztított vöröshagymát, a fokhagymát felaprítjuk és a vajon megfuttatjuk. A liszttel megszórjuk, néhány másodpercig kevergetve pirítjuk, majd a levessel felengedjük. A parajpépet belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, gondolatnyi szerecsendióval f?szerezzük, és felforraljuk. Közben a betétnek szánt tojást keményre f?zzük, hideg vízben leh?tjük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A félretett parajleveleket alaposan megmossuk, és egészen vékony csíkokra metéljük. Tálalás el?tt a levest a tejszínnel ízesítjük, és a tányérokba merve tojáskarikákkal és parajcsíkokkal díszítjük.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 354 kcal / 1476 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY