Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 871 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Habkoszorú

Hozzávalók

4 tojásfehérje
néhány csepp ecet
csipetnyi só
20 dkg cukor
néhány csepp vaníliaaroma
8-10 dkg apróra vágott dió, mogyoró vagy mandula

      Tortaalapnak is kitün? a peremesre sütött vaníliás tojáshab, amit nevezhetünk akár habkoszorúnak is. Mérete, alakja a süt?formától, tölteléke fantáziánktól, az alkalomtól vagy az évszaktól függ. A tojásfehérjéket az ecettel és a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, miközben a cukrot hozzáadjuk és a vaníliaaromát is belecsöpögtetjük. Egy kerek tortaformát süt?papírral kibélelünk, és a kemény tojáshabot belesimítjuk úgy, hogy a forma szélén körös-körül magas pereme keletkezzen. Az apróra vágott dióval megszórjuk, és 140 °C-ra el?melegített süt?ben 1 órán keresztül sütjük, mondhatni, inkább csak szárítjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY