Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 843 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Csillagtök vel?sen

Hozzávalók

4 kis csillagtök
1 közepes hagyma
1-1 piros és zöld szín?
paprika, 10-15 dkg vel?
0,5 dl bor, 2,5 dl húsleves
2 ev?kanál tisztított,
pirított tökmag
10 dkg natúr krémsajt
só, ?rölt bors, olaj
a tetejére:
10 dkg reszelt sajt

      A kis csillagtököket egészben, sós vízben 10 percig el?f?zzük, majd egy ?kalapot? a tetejükr?l levágunk, belsejüket kimagozzuk és kivájjuk úgy, hogy 1 centi vastag faluk maradjon (a kivájt bels?részt meg?rizzük). A megtisztított, felaprított hagymát és zöldpaprikát az olajon megfuttatjuk, és a megtisztított, átmosott vel?t rádobjuk. 1-2 percig kevergetve sütjük, majd a borral és a húslevessel felengedjük. Megsózzuk, megborsozzuk. Kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Ezután a kivájt forgácsot, a napraforgómagot és a sajtot hozzáadjuk. A kis csillagtökökbe töltjük, és a tetejüket sajttal megszórjuk. Kiolajozott tepsiben, forró süt?ben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 10-15 percig sütjük. Ketchuppal vagy frissen párolt f?szeres paradicsommal körülöntve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 410 kcal / 1714 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Szekszárdi Kadarka.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY