Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 631 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Kecsegeszelet fokhagymásan

Hozzávalók

1 konyhakész kecsege (kb. 1,5 kg)
só, ?rölt fehér bors
fél citrom leve
4 dkg vaj vagy margarin
1 fej fokhagyma
1 apró vöröshagyma
1-2 kiskanál finom ecet (alma-, tárkony- vagy fehérborecet)

      A kecsegét el?készítjük. Az orránál fogva néhány másodpercre lobogva forró vízbe engedjük, így vastag, kemény b?rét könnyen lehúzhatjuk. Ezután a fejét és a farkát lecsapjuk, törzsét hosszában kettéhasítjuk. A gerincét ügyesen kiszedjük, majd húsát, amiben már nincs szálka, 4 szeletre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a citrom levét rácsöpögtetjük. 10 percig pihentetjük, majd a vajban, közepes lángon oldalanként 3 percig sütjük. Közben a megtisztított fokhagymát és vöröshagymát fölaprítjuk, az ecettel ízesítjük. Tálaláskor a lecsöpögtetett halat tányérra rakjuk, amit a hagymás öntettel mindenki kedve szerint ken meg. Petrezselymes burgonyával kínáljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 452 kcal / 1890 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY