Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 802 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Parajf?zelék tükörtojással

Hozzávalók

1 csomag (45 dkg) fagyasztott parajpüré
5 dl tej
1 csapott kiskanál só
1 mokkáskanál ?rölt fekete bors
kb. 10 ev?kanál olaj
2 púpozott ev?kanál finomliszt
2-3 gerezd fokhagyma
4 tojás

      A parajt kicsomagolva még fagyosan lábasba tesszük, a tejet ráöntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, közepes lángon, lefedve addig f?zzük, míg teljesen fölolvad. Ez kb. 10 perc, közben néha belekeverünk. A f?zelékhez a fele olajat serpeny?ben megforrósítjuk, a lisztet zsemleszín?re pirítjuk benne. A t?zr?l lehúzva a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Kissé h?lni hagyjuk. A paraj már biztosan fölolvadt a tejben, így habver?vel kevergetve, több részletben hozzáadhatjuk a fokhagymás rántást. 3-4 percig forraljuk. Ha túl s?r? lenne, egy kevés tejjel, vízzel vagy tejszínnel hígíthatjuk. Ezzel kész is a f?zelék. 5 ev?kanál olajat serpeny?ben kissé megforrósítunk, majd a 4 tojást beleütjük. Addig - kb. 2 percig - sütjük, amíg megkocsonyásodik, azaz tükörtojás lesz bel?le.


Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 374 kcal / 1564 kJ.
Italajánlat: száraz rozé.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY