Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 573 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Dupla gombaer?leves

Hozzávalók

(8 személyre)
1 arasznyi póréhagyma
2 kisebb petrezselyemgyökér
1 kg borjúszegy

1 kg barna csiperke
1 tojásfehérje
2-3 ev?kanál szójamártás

      A póréhagymát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, földaraboljuk, majd a kettéhasított, zsírtalanított borjúszeggyel együtt fazékba rakjuk. 2,5 liter hideg vizet ráöntünk, nagy lángon fölforraljuk. Közben párszor megkeverjük, nehogy leragadjon, majd megsózzuk. Kis lángon, gyöngyöz? forralással 2,5 órán át f?zzük, ezután lesz?rjük. A gombát megtisztítjuk, majd 8 szép szemet félreteszünk bel?le, a többit ledaráljuk. A tojásfehérjét félig felverjük, a gombát hozzáadjuk, majd továbbra is habver?vel keverve az alaplevet ráöntjük. Nagy lángon kevergetve fölforraljuk, majd kis lángon 20 percig f?zzük. Végül tiszta konyharuhán vagy gézen átsz?rjük, a szójamártással ízesítjük, ha kell, utánasózzuk. Minden levesescsészébe egy vékonyan fölszeletelt gombát rakunk, majd a forró levest rámerjük.


Elkészítési id?: 3 óra.
Egy adag: 20 kcal / 84 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY