Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 535 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Töltött csiperke

Hozzávalók

20 szem közepes csiperke
1 kiskanál csemege ételecet
8 dkg margarin
1 vöröshagyma
1 kisebb, piros húsú paprika
só, ?rölt bors
3 tojás
1 kis csokor petrezselyem
1 csapott kiskanál ételízesít? por
1 dl tejföl
0,5 dl fehérbor
1 csapott kiskanál finomliszt
1 kis csokor metél?hagyma

      A gombát megtisztítjuk, a kalapját és a szárát különválasztjuk. Az el?bbit enyhén ecetes, forrásban lév? vízben 2 percig f?zzük, majd sz?r?lapáttal kiemeljük, üregükkel felfelé tepsibe sorakoztatjuk, egy kevés sóval és borssal behintjük. A gomba szárát finomra vágjuk, ahogyan a megtisztított vöröshagymát is. A paprikát kicsumázzuk, félcentis kockákra aprítjuk. A margarin felét fölolvasztjuk, a hagyma felét beleszórjuk, kevergetve 1 perc alatt megfonnyasztjuk, majd beledobjuk a gombaforgácsot is. 3-4 percig együtt sütjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd 2 percre a paprikát is beledobjuk. A tojásokat felverjük, az el?z?ekre öntjük, kevergetve kocsonyásodásig sütjük, végül a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Ezt a masszát a gombák üregébe töltjük, végül forró süt?ben 8-10 percig sütjük. Amíg készül, megf?zzük hozzá a mártást. Ehhez a maradék margarint kis lábasban fölolvasztjuk, a maradék gombát megfonnyasztjuk rajta. 2 deci vízzel fölöntjük, az ételízesít?t beleszórjuk. 2-3 percig forraljuk, majd a tejföllel és a borral simára kevert liszttel s?rítjük, végül a fölaprított metél?hagymával f?szerezzük. Tálaláskor a gombát ezzel a mártással körülöntjük.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 438 kcal / 1831 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY