Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1338 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Valódi kókusztorta

Hozzávalók

(6-8 személyre)
a tésztához:
30 dkg finomliszt
csipetnyi só
15 dkg vaj
a töltelékhez:
1 kókuszdió
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 mokkáskanál ?rölt fahéj
2 tojás
1 kiskanál rum
a forma kikenéséhez:
vaj, liszt
a tészta lekenéséhez:
1 tojássárgája
1 ev?kanál tej

      A tésztához a lisztet megsózzuk, a kis darabokra vágott vajjal elmorzsoljuk, azután kb. 1,5 deci hideg vízzel összegyúrjuk. Letakarva legalább 2 órára a h?t?szekrénybe tesszük. A kókuszdiót félbehasítjuk vagy törjük, attól függ, hogyan sikerül, majd húsát a héjból kivágjuk. Almareszel?n lereszeljük, serpeny?be tesszük. A cukorral megszórjuk, a hosszában kettéhasított vaníliatudat beledobjuk, a fahéjjal f?szerezzük. Egy kis pohár vizet (kókusztej még jobb) ráöntünk. Kis lángon, lefödve, kb. 30 perc alatt puhára f?zzük. A végén a fedelét leemeljük, hogy a leve elpárologjon. Amikor már csak langyos, a felvert tojásokkal és a rummal összekeverjük. Egy kisebb tortaformát kivajazunk, belisztezünk, majd a fele tésztával kibéleljük úgy, hogy pereme is legyen. A kókuszkeveréket egyenletesen beleterítjük. A maradék tésztával befedjük, körbevágjuk, ezekb?l a lees? részekb?l a tetejére kis díszítéseket formálhatunk. A tojássárgáját a tejjel összekeverjük, a tésztát megkenjük vele. El?melegített süt?ben, jó közepes lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 35-40 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 449 kcal / 1877 kJ.
Italajánlat: félédes pezsg?.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY