Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1396 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Kétsz?l? saláta

Hozzávalók

(2 személyre)
50 dkg sz?l? (ha lehet, mag nélküli fajta)
12-12 dkg kaliforniai (aranyszín?) mazsola és hagyományos mazsola
fél citrom reszelt héja és leve
2 ev?kanál vékony lapocskákra vágott mandula vagy mogyoró
néhány levélke citromf?

      A sz?l?t megmossuk, leszárogatjuk, leszemezzük, egyharmadát összezúzzuk, átsz?rjük. A többit egyenként félbevágjuk (ha volna benne mag, kikaparjuk). A kétféle mazsolát forró vízben megmossuk, papírtörl?re szedve leszárogatjuk. A citrom héját és levét a sz?l?lével meg 4-5 ev?kanál vízzel összekeverjük, majd a fél szemeket és a mazsolát is beleforgatjuk. 2-3 órára beh?tjük, hogy egy kicsit összeérjen. Tálaláskor aranyszín?re pirított mandulával meghintjük, és citromf? levélkékkel díszítjük.


Elkészítési id?: 10 perc + érlelés.
Egy adag: 342 kcal / 1430 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY