Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 531 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sonkás-tojásos töltött burgonya

Hozzávalók

4 nagy, lehet?leg hosszúkás burgonya

1 dl f?z?tejszín
5 dkg vaj
?rölt bors
reszelt szerecsendió
15-20 dkg f?tt sonka vagy gépsonka
4 tojás
1 kiskanál ecet
8-10 dkg reszelt sajt

      A burgonyát héjastól alaposan megmossuk, letörölgetjük. Egy közepes tepsi aljára vékonyan sót terítünk, a krumplikat ráfektetjük. Jó forró süt?ben (kb. 200 °C) 50-60 perc alatt megsütjük. Ha kész, h?lni hagyjuk, majd tetejükb?l egy vékony szeletet levágunk, és belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. félcentis fal azért maradjon. A kivájt burgonyát a tejszínnel meg a puha vajjal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés reszelt szerecsendióval f?szerezzük. A sonkát félcentis kockákra vágjuk, az el?z?ekhez adjuk. A tojásokból buggyantott tojást készítünk, azaz egyenként enyhén sós, ecetes vízbe ütjük, és gyöngyöz? forralással 3 percig f?zzük. Sz?r?lapáttal hideg vízbe átszedjük, majd lecsöpögtetjük. A burgonyatekn?ket a sonkás burgonyával félig megtöltjük, a bevert tojásokat a közepükre ültetjük, és a maradék burgonyás masszával befedjük. T?zálló tálba sorakoztatjuk. Tetejüket reszelt sajttal meghintjük, végül forró süt?ben vagy grillsüt?ben addig sütjük, míg a sajt ráolvad, és a burgonya is átforrósodik. Tejföllel meglocsolva, valamilyen friss, zöldsaláta kíséretében tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 634 kcal / 2651 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY