Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 480 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Egyszer? rakott burgonya

Hozzávalók

1 kg burgonya
3 ev?kanál zsemlemorzsa
6 f?tt tojás

10 dkg vaj, margarin vagy 6 ev?kanál olaj
2 dl tejföl
2 dl joghurt
a tál kikenéséhez:
vaj vagy margarin

      A burgonyát héjában megf?zzük, meghámozzuk, és 3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Egy zománcozott tepsit vagy mély t?zálló tálat zsiradékkal kikenünk, 2 ev?kanál zsemlemorzsával megszórjuk, és egy réteg burgonyát belefektetünk. Egy sor karikákra vágott f?tt tojással befedjük, megsózzuk, olvasztott vajjal vagy olajjal meglocsoljuk, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére burgonya kerüljön. Ezt is megsózzuk, a tejföl meg a joghurt keverékével és a maradék zsiradékkal meglocsoljuk. A maradék zsemlemorzsával megszórjuk és el?melegített, forró süt?be tolva, ropogós-pirosra sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 700 kcal / 2940 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY