Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 81 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Omlett gombával és friss csírákkal

Hozzávalók

6 tojás
1 dl tej
0,5 dl olaj
1 mokkáskanál csíp?s paprikakrém
4-5 ev?kanál finomliszt
1 kiskanál süt?por
1-1 mokkáskanál só és ?rölt bors
késhegynyi reszelt szerecsendió
10 dkg csiperke
4 dkg vaj
1 zöld húsú paprika
8-10 dkg friss csíra (bab-, lencse vagy búza)
2-3 kemény paradicsom
6-8 dkg reszelt sajt

      A tojást a tejjel, az olajjal és a paprikakrémmel simára keverjük. A lisztet a süt?porral, a sóval, a borssal és a szerecsendióval összeforgatjuk, az el?z?ekhez adjuk. 1-2 órára vagy akár egész éjszakára letakarva beh?tjük. A gombát megtisztítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. Egy nagy, kb. 18-20 centi átmér?j? serpeny?ben a vajat megforrósítjuk, a tojásos masszát beleöntjük. A gombát rászórjuk, 3-4 percig sütjük, ezalatt a tojáslepény alja aranybarna lesz, a teteje kifehéredik, megkocsonyásodik. Ekkor falapáttal ügyesen megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 percig sütjük. Végül el?melegített tányérra csúsztatjuk, a csíkokra vágott paprikával, a csírával és a felkockázott paradicsommal megszórjuk, félbehajtjuk. Cikkekre vágva, reszelt sajttal tálaljuk. Külön csészében tartármártást is kínálhatunk hozzá.


Elkészítési id?: 20 perc + pihentetés.
Egy adag: 499 kcal / 2086 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY