Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1310 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Szerelmes szív rózsasziromzselével

Hozzávalók

A rózsasziromzseléhez:
1 lap zselatin
6 szép, friss vörös rózsaszirma
20 dkg cukor
2 kiskanál sz?rt citromlé
a szerelmes szívhez:
2 tojás
12 dkg cukor
2 kiskanál reszelt
sárga citromhéj
2,5 dl s?r? tejszín
csipetnyi só
30 dkg liszt
1 ev?kanál kakaópor
1 zacskó éleszt?por
a díszítéshez:
2 kis rózsabimbó levelekkel együtt

      A zselatint langyos vízben feloldjuk. A rózsaszirmokat megmossuk, lábasba szórjuk, és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Gyakran megkeverve kb. 1 órán át f?zzük. Ezután a f?zetet átsz?rjük, 20 deka cukorral meg a citromlével alaposan elkeverjük, és lassú t?zön kevergetve még 10 percig gyöngyözve forraljuk. Ha már nem forró, a zselatint jól eldolgozzuk benne. Ha kih?lt, legalább 2 órán át h?t?szekrényben dermesztjük. Ezalatt elkészítjük a szívet, amihez egy tálban a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, a reszelt citromhéjat beleszórjuk, a tejszínt belecsorgatjuk, gondolatnyit megsózzuk, végül folyamatosan kevergetve a lisztet, a kakaóport és az éleszt?t is hozzávegyítjük. A szív alakú tortaformát süt?papírral kibéleljük, és a masszát beleöntjük. El?melegített süt?ben közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 45 percig sütjük. Elkészültét t?próbával ellen?rizzük. Ha a sütemény teljesen kih?lt, tálra fektetjük, és az apró kockákra aprított rózsasziromzselével körülszórjuk. A szív közepébe két friss, leveles rózsabimbót t?zünk.


Elkészítési id?: 1 óra 45 perc + dermesztés.
Egy adag: 611 kcal / 2554 kJ.
Italajánlat: édes pezsg?.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY