Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 366 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Lencsés malac

Hozzávalók

50 dkg lencse
80 dkg malackaraj csont nélkül
2-3 babérlevél, 2 kiskanál só
10 szem fekete bors
2,5 dl tejszín
2 ev?kanál liszt
1 citrom leve

      A lencsét átválogatjuk, megmossuk és 3-4 órán át hideg vízben áztatjuk. A karajt megmossuk és lábasba téve annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje. A babérlevelet beledobjuk, megsózzuk, a borssal f?szerezzük. Fölforraljuk, habját leszedjük, majd kis lángon kb. 1 óra alatt puhára f?zzük. Óvatosan kiemeljük, f?z?levét fazékba sz?rjük. A beáztatott lencsét jól lecsöpögtetjük, a hús f?z?levébe szórjuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon lefödve puhára f?zzük. Levét lesz?rjük és félretesszük. A lencsét a liszttel simára kevert tejszínnel 3-4 percig forraljuk, közben annyi f?z?levet öntünk hozzá, hogy f?zeléks?r?ség? legyen. Ha kell, utánasózzuk, a citromlével - esetleg egy kevés mustárral - ízesítjük. Tálra szedjük, a fölszeletelt f?tt karajt mutatósan rásorakoztatjuk, úgy tesszük az asztalra.


Elkészítési id?: 1 óra 50 perc + a lencse áztatása.
Egy adag: 960 kcal / 4013 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY