Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1141 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Kókuszkrémtorta

Hozzávalók

(12 szelethez)
a mézeslaphoz:
1 ev?kanál kakaópor
1 ev?kanál méz
1 tojás
10 dkg porcukor
2,5 dkg margarin
20 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
a piskótához:
4 tojás
20 dkg cukor
4 ev?kanál hideg víz
5 dkg porcukor
késhegynyi szódabikarbóna
1 ev?kanál kakaópor
20 dkg liszt
a krémhez:
5 dl tej
5 ev?kanál liszt
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kókuszreszelék
a tetejére:
1 tábla tejcsokoládés tortabevonó

      A mézes laphoz valókat a felsorolás sorrendjében, a liszt és a szódabikarbóna kivételével t?zálló tálba töltjük, és vízg?zre állítjuk. Kevergetve 5 percig f?zzük, majd a t?zr?l lehúzzuk, és a szódabikarbónával kevert lisztet beledolgozzuk. A masszából süt?papírral bélelt nagy tepsire 2 kerek, egyenként 21 centi átmér?j? lapot kenünk, ezt nedves késsel a legkönnyebb. (A két lap átlósan fér el a tepsiben.) El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 16-20 percig sütjük. A piskótához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd kanalanként a vízzel tovább verjük. A porcukrot hozzáadjuk, majd a fele liszttel, amiben a szódabikarbónát már elkevertük - összedolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, felét a masszába forgatjuk. Utána, óvatos mozdulatokkal a többi lisztet, kakaót, a maradék tojáshabot is beleforgatjuk. Egy nagy tepsit (35x25 centiset) süt?papírral kibélelünk, a piskótatésztát egyenletesen belesimítjuk. Ugyanúgy sütjük, mint a mézeslapot. Következik a krém: ehhez a tejet a liszttel simára dolgozzuk és habver?vel kevergetve s?r?re f?zzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kih?lt tejes krémet kanalanként hozzáadjuk, végül a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel ízesítjük. A torta összeállításakor a piskótát hosszában 5 egyenl? hosszú darabba vágjuk, majd ezeket egyenként lapjában is, elfelezzük. Így 10 kb. 35x5 centis csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, fölcsavarjuk, az egyik kerek mézeslap közepére állítjuk. A következ? tésztacsíkot is megkenjük a krémmel, a már tortalapon lév? tekercs köré tekerjük. Így csigavonalban haladva járunk el a többi piskótával is. Akkor jó, ha a mézeslapot körben befedtük, a krém egyharmada pedig megmarad. Ennek egy részét a tetejére kenjük, erre kerül a másik mézeslap, majd a torta oldalát a maradék krémmel bekenjük. Rövid id?re h?t?szekrénybe tesszük, végül a tetejét olvasztott tejcsokoládés tortabevonóval megkenjük, körben pedig egy kevés kókuszreszelékkel meghintjük. Legjobb, ha el?z? nap elkészítjük, de néhány órát mindenképpen állnia kell, hogy a mézeslap megpuhuljon.


Elkészítési id?: 2 óra 30 perc + h?tés.
Egy adag: 623 kcal / 2605 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY