Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1504 1 2 ... 1633  Utolsó


Harcsa tejszínes gombamártással

Hozzávalók

4, egyenként kb. 15 dkg-os harcsa-, vagy tengerihal-filé

6-7 dkg liszt
a sütéshez:
5-6 ev?kanál olaj
a mártáshoz:
1 kisebb vöröshagyma
5 dkg vaj
30 dkg csiperke
2 csapott ev?kanál liszt
1 csapott kiskanál ételízesít? por
fél mokkáskanál ?rölt bors
2-2 dl tejszín és víz

      A halfilét besózzuk és félretesszük, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk. A gombát is megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hagymához adjuk, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, és még 1 percig a t?zön hagyjuk. Ezután az ételízesít?vel meg a borssal f?szerezzük, a tejszínnel és a vízzel fölöntjük. Kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt a leve mártásszer?en bes?r?södik. A halat lisztbe forgatjuk és a forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a forró gombamártással leöntjük. Zúzott fokhagymával ízesített burgonyapüré illik hozzá köretnek, amit reszelt sajttal is meghinthetünk. Aki idegenkedik a fokhagymától, el is hagyhatja.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 659 kcal / 2755 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY