Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 971 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Almás gesztenyekrém

Hozzávalók

(6 személyre)
2 csomag fagyasztott gesztenyemassza (50 dkg)
2 ev?kanál rum
1,75 dl tejszín
2 ev?kanál cukor
50 dkg édes alma
1 tojásfehérje
5 dkg porcukor
8-10 darab babapiskóta
a tetejére: tejszínhab

      A gesztenyemasszát - miután szobah?mérsékleten fölengedtük - áttörjük, a rummal, a tejszínnel meg a cukorral habosra keverjük, majd letakarva h?t?be tesszük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, majd a gyümölcsöt alufóliával letakart süt?rácsra rakjuk. El?melegített süt?ben, 180 °C-on (légkeveréses süt?ben 165 °C) 45-50 perc alatt puhára sütjük, majd h?lni hagyjuk. Az almák húsát a héjból kikanalazzuk, tálba töltjük, majd a tojásfehérjét hozzáadva habosra keverjük, végül a porcukrot is beleszórjuk. A gesztenyekrémet meg az almahabot váltakozva kelyhekbe rétegezzük úgy, hogy minden réteg közé babapiskótát tördelünk. Ha a massza elfogy, a tetejét tejszínhabbal és babapiskótával díszítjük.


Elkészítési id?: 1 óra 35 perc.
Egy adag: 468 kcal / 1957 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY