Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 693 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Tejszínes borkrémleves

Hozzávalók

5 dl édes fehérbor
1 citrom
1 darabka fahéj
3-4 szegf?szeg
8 tojássárgája
15 dkg cukor
2 dl tejszín
8 dkg mazsola
a tetejére:
édes tejszínhab

      A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántolt sárga héjával, a fahéjjal meg a szegf?szeggel f?szerezve felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tejszínnel hígítjuk, a forró bort vigyázva, élénken kevergetve - nehogy összekapjon - rász?rjük. A t?zre téve addig kevergetjük, amíg kissé bes?r?södik. Ezután átsz?rjük, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórjuk. Jól beh?tve, édes tejszínhabbal díszítve tálaljuk.


Elkészítési id?: 30 perc + h?tés.
Egy adag: 571 kcal / 2387 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor, amivel a levest is készíthetjük.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY