Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1619 1 2 ... 1633  Utolsó


Narancsos sárgabarackdzsem

Hozzávalók

2 kg érett sárgabarack
10 nagy narancs
2 kg bef?z?cukor
1,5 dl narancslik?r

      A barackokat adagonként 1-2 percre lobogva forró vízbe dobjuk. Sz?r?kanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és elfelezve kimagozzuk. A barackfeleket vékony cikkekre vágjuk és bef?z?lábosba dobjuk. Két megmosott narancs héját lereszeljük és a gyümölcsre szórjuk. A maradék 8 narancsot meghámozzuk (vigyázva, nehogy a fehér bundája rajta maradjon), majd mindegyiket félbevágjuk. Egy tányér fölött a gerezdeket a hártyák közül kiemeljük (ezt nevezzük filézésnek) és a barackhoz adjuk. A kicsöpög? levet is a lábasba öntjük. A bef?z?cukorral felforraljuk és 3 percig kevergetve f?zzük. Az utolsó percben a narancslik?rt is beleöntjük, majd forrón, fert?tlení-tett, meleg üvegekbe töltjük. Csavaros tet?vel lezárjuk és fejre állítjuk. Egy óra múlva már végleges helyére, a kamrába, a polcra sorakoztathatjuk.


Elkészítési id?: 1 óra.

Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY