Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 230 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Gesztenyés csirkemell

Hozzávalók

2 csirkemell

?rölt fehér bors
origánó
20 dkg mag nélküli aszalt szilva
2 dl vörösbor
3-4 dkg vaj
25 szem f?tt gesztenye
1 ev?kanál kristálycukor
1 ev?kanál konyak
1 kiskanál étkezési burgonyakeményít?
1 csapott kiskanál frissen reszelt gyömbér
1 mokkáskanál só
a sütéshez:
4 ev?kanál olaj

      A csirkemellet leb?rözzük, kicsontozzuk, megmossuk, leszárogatjuk, félbevágjuk. Így lesz négy adag bel?le. Sóval, borssal és origánóval bedörzsöljük és fóliával takarva, h?t?ben 3-4 órát pihentetjük. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. Közben a megtisztított gesztenyét az olvasztott vajban aranysárgára pirítjuk, az aszalt szilvát is rászórjuk, 2-3 percig tovább pirítjuk. A cukorral meghintjük, és megvárjuk, amíg 2-3 perc elteltével karamellizálódni kezd. A konyakkal és az aszalt szilváról lesz?rt borral felengedjük. Ekkor a gyömbérrel és a sóval f?szerezzük. A keményít?t egy kevés vízzel elkeverjük, a ragura öntjük. 1-2 percnyi forralás alatt kell?en bes?r?södik, utána a t?zr?l levesszük. A bef?szerezett csirkemellet az olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Tálaláskor felszeleteljük, és az aszalt szilvás-gesztenyés raguval leöntjük. Köretnek burgonyapüré illik hozzá.


Elkészítési id?: 45 perc + a hús érlelése.
Egy adag: 466 kcal / 1949 kJ.
Italajánlat: az étel készítéséhez használt száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY