Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1048 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Egyszer? almatorta

Hozzávalók

(8 szelethez)
4 dl (kb. 26 dkg) finomliszt
12,5 dkg margarin
fél mokkáskanál só
0,5 dl hideg víz
a töltelékhez:
75-80 dkg alma
1 citrom leve
4 ev?kanál (kb. 10 dkg) cukor
5 dkg margarin
a forma kikenéséhez:
2 dkg margarin

      A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 1 órára h?t?szekrénybe tesszük. Az almát megmossuk, hámozás nélkül félbevágjuk, magházát kimetsszük, majd húsát 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A tésztát egy kivajazott, 26 centi átmér?j?, alacsony tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen (a legegyszer?bb kézzel belenyomkodni). Utána az almát körben rárakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást. A citrom levével megöntözzük - vagy ecsettel rákenjük -, majd a cukorral megszórjuk. Az olvasztott margarinnal meglocsoljuk, végül el?melegített süt?ben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) kb. 30 percig sütjük. Mire kih?l, az almából kisült levet a tészta mind beissza, így nem lesz ?szalonnás?.


Elkészítési id?: 1 óra + a tészta pihentetése.
Egy adag: 378 kcal / 1580 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY