Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 259 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Ludaskása

Hozzávalók

2 libacomb
2 libazúza
2 libanyak
1 nagyobb vöröshagyma
8 ev?kanál olaj

1 nagyobb sárgarépa
1 közepes petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1-1 mokkáskanál majoránna és ?rölt bors
30 dkg rizs (legjobb a fényezetlen ?A? rizs)
fél kiskanál só
1-1 nagyobb paprika és paradicsom

      Az összes húst megmossuk, majd következik az étel elkészítésének ?rázós? része: ezek el?készítése. A combokról a b?r és a hús közé nyúlva, a b?rt ujjunkkal lefejthetjük. Utána volt b?rös oldalukkal lefelé deszkára fektetjük, majd apró vágásokkal, szorosan a csont mellett haladva kifilézzük. (Az sem baj, ha nem sikerül túl szépen, mert a csontot lefagyaszthatjuk, és ha összejött egy adagra való, levest f?zhetünk bel?le.) A zúzákat lapjában félbehasítjuk, majd miután a bels? hártyát a benne lév? ételmaradékkal együtt kikapartuk bel?lük, meleg vízzel jól megmossuk, majd a combhússal együtt másfél centis kockákra vágjuk. A nyakat, miután a b?rt lefejtettük róla, csontostul 2-3 centis darabokra vágjuk. Bárd hiányában ez úgy a legkönnyebb, ha a kést ráillesztjük és ráütünk a tetejére. Ha ezekkel elkészültünk, fellélegezhetünk, a többi már menni fog. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fele olajban közepes lángon 2 perc alatt megfonnyasztjuk. Az el?készített húsokat rádobjuk, kevergetve 4-5 perc alatt fehéredésig sütjük. 1 csapott kiskanálnyi sóval megszórjuk, kb. 3 deci vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt majdnem puhára pároljuk. A sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, 1-1,5 centis kockákra vágjuk, és a fölaprított petrezselyemmel együtt a húshoz adjuk. A zúzott fokhagymával és a majoránnával f?szerezzük, megborsozzuk, lefödve további kb. 20 perc alatt együtt puhára pároljuk. Közben az átválogatott rizst a maradék olajban kevergetve megforrósítjuk, majd 5 deci forrásban lév? vizet öntünk rá. A zöldséges libaragut belekeverjük, ahogyan a kicsumázott és kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot is. Amint fölforrt, fél kiskanál sóval ízesítjük, lefedjük, kis lángon 10 percig f?zzük, majd a t?zr?l lehúzva, szorosan letakarva - a fed? alá megnedvesített konyharuhát is teríthetünk - 15 percig pihentetjük. Ezalatt a g?zben teljesen megpuhul.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 965 kcal / 4034 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY