Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1033 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Darázsfészek

Hozzávalók

(12 darabhoz)
a tésztához:
2,5 dkg éleszt?
2,8 dl langyos tej
1 ev?kanál cukor
65 dkg finomliszt
2 tojás
1 kiskanál só
a töltelékhez:
10 dkg margarin
10 dkg darált dióbél
10 dkg porcukor (sz?l?cukor)
a forma kikenéséhez:
vaj
a tetejére:
5 dkg margarin
1 ev?kanál cukor
0,5 dl tejszín vagy tej
1 csomag vaníliás cukor

      Az éleszt?t 1 deci tejben egy kevés cukorral fölfuttatjuk. Utána a maradék tejjel és a többi tésztához valóval hólyagosra dagasztjuk. Langyos helyen, 1 órán át pihentetjük, majd finoman átgyúrjuk, és újabb 30 percig kelesztjük. Ezalatt a töltelékhez a puha margarint a darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát enyhén belisztezett deszkán 3 milliméter vastagságú, 36x20-25 centis téglalappá nyújtjuk. A diókrémmel megkenjük, majd akár a piskótatekercset, föltekerjük. Olvasztott margarinba mártott késsel 12 körülbelül 3 centi vastag szeletre vágjuk. Oldalukat olvasztott margarinnal egyenként körbekenjük, majd enyhén kivajazott 26 centi átmér?j? tortaformába egymás mellé fektetjük. Tetejüket a maradék margarinnal megkenjük és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C) 20 percig sütjük. Ekkor a cukorral édesített tejszínnel meglocsoljuk és er?sebb lánggal (200 °C) további 15-18 percig sütjük. Még melegen a vaníliás cukorral meghintjük.


Elkészítési id?: 1 óra + kelesztés.
Egy adag: 452 kcal / 1890 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY