Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 505 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Birsalmás hús

Hozzávalók

1 kg sovány sertéscomb, só
2 nagy birsalma
5 dkg vaj
1 ev?kanál liszt
1 dl száraz fehérbor
5-6 piros, csíp?s, hegyes paprika
1 púpozott ev?kanál cukor
fél kiskanál ?rölt kömény
1 csokor petrezselyem

      A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd közepes - másfél centis - kockákra vágjuk. Tepsibe szórjuk és el?melegített süt?ben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 40 percig sütjük. Utána lábasba szórjuk, 6 deci vízzel felöntjük, megsózzuk és 25 percig f?zzük, végül lesz?rjük, levét félretesszük. Közben a birsalmát megtisztítjuk, félbehasítjuk, a magházát kimetsszük, húsát a combhoz hasonló kockákra vágjuk. A vajon a hússal együtt megfuttatjuk, a liszttel megszórjuk. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd a borral meg a hús f?z?levével fölöntjük. A paprikát kettéhasítjuk, magjait kikaparjuk, húsát apróra vágjuk és a cukorral meg a köménnyel együtt az el?z?ekhez adjuk. Ha fölforrt, lefedjük, 20 percig így pároljuk, majd fed? nélkül 15 percig kis lángon még a t?zön hagyjuk. Közben többször megkeverjük, nehogy leégjen. Akkor jó, ha a leve a pörköltéhez hasonlóan bes?r?södik. Tálalás el?tt fölaprított petrezselyemmel megszórjuk.


Elkészítési id?: 2 óra 10 perc.
Egy adag: 570 kcal / 2383 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY