Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1301 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Süt?töktorta

Hozzávalók

(12 szelethez)
a töltelékhez:
kb. 1 kg süt?tök
2 ev?kanál tej
2 dl barna cukor
2 tojás
fél mokkáskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
fahéj
szerecsendió és szegf?szeg
a tésztához:
10 dkg háztartási keksz
10 dkg dió
3 tojásfehérje
12 dkg barna cukor
a forma kikenéséhez:
vaj és zsemlemorzsa

      A süt?tököt megmossuk, félbehasítjuk, magjait kikaparjuk. Utána héjastól nagyobb kockákra vágjuk, tepsire rakjuk és süt?ben, közepes lánggal megsütjük, majd hagyjuk kih?lni. Közben a kekszet meg a diót ledaráljuk. A tojásfehérjét habbá verjük, de miel?tt teljesen megkeményedne, a cukrot is beledolgozzuk. A kekszet és a diót beleszórjuk, majd egy 26 centi átmér?j?, alacsony perem?, enyhén kivajazott, morzsával behintett formába simítjuk. Süt?ben nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 15 percig sütjük. Ezalatt a süt?tököt meghámozzuk és áttörjük. Az így kapott tökpürének kb. 5 decinek kell lennie, amihez a tejet, a cukrot, a kissé felvert tojásokat, a f?szereket is hozzáadjuk. A masszát az el?sütött tésztára öntjük, majd el?melegített süt?ben, közepes lánggal (170 °C; légkeveréses süt?ben 155 °C) 45 percig sütjük. Ha a nassolást megálljuk, jól járunk, mert a torta egy napi állás után sokkal finomabb.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 256 kcal / 1070 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY