Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 198 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Boros fácán

Hozzávalók

1 (kb. 1,25 kg-os) konyhakész fácán
só, ?rölt bors
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2,5 dl száraz fehérbor
1,5 kg sz?l? (piros és fehér vegyesen)
2 fej új- vagy gyöngyhagyma
a sütéshez:
olaj

      A fácánt megtisztítjuk, csirkéhez hasonlóan daraboljuk, azaz 8 részre vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és a zúzott fokhagymával meg a borral együtt alaposan a húsba dörzsöljük. H?t?szekrényben letakarva 2-3 órát (de még jobb, ha egy éjszakán át) érleljük. A sz?l?t leszemezzük és a fele mennyiség levét kipréseljük. Az újhagymát tisztítás után fölaprítjuk, majd 2 ev?kanál olajon megfuttatjuk. A sz?l?levet ráöntjük és közepes lángon kb. 10 percig forraljuk, ezalatt kissé bes?r?södik. Egy nagyobb lábasban megforrósítunk 4 ev?kanál olajat. A jól lecsöpögtetett fácándarabokat belerakjuk, s körös-körül megpirítjuk. Utána lefödjük, kis lángon puhára pároljuk, miközben a visszamaradt páclével meg egy kevés vízzel folyamatosan öntözgetjük. A sz?l?s-hagymás levet lesz?rjük, és a maradék sz?l?vel együtt a puha fácánhoz adjuk, végül fed? nélkül, nagy lángon 2-3 perc alatt összeforraljuk. A sz?l?vel együtt lecsöpögtetett konzerv vagy el?f?zött gyöngyhagymával is gazdagíthatjuk.


Elkészítési id?: 2 óra + érlelés.
Egy adag: 625 kcal / 2612 kJ.
Italajánlat: az a fehérbor, amivel a hús készült.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY