Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 722 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Gombás, hagymás nyúlpecsenye

Hozzávalók

1 konyhakész házinyúl (kb. 1,3 kg)
15 dkg császárszalonna
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
2 ev?kanál mustár
1 babérlevél
1 mokkáskanál morzsolt kakukkf?
fél csokor petrezselyem
2 ág rozmaring
16 kis csiperkegomba (16-18 dkg)
8-10 szem konzerv gyöngyhagyma
0,5 dl fehérbor
1 ev?kanál liszt

      A nyulat 8 részre daraboljuk. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk, lábasban kisütjük. A húst rádobjuk, kevergetve körös-körül megpirítjuk. A zúzott fokhagymát meg a sót beleszórjuk, a fele mustárral, a babérlevéllel, a kakukkf?vel és a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. A száráról lecsipkedett rozmaringot is beleszórjuk, majd 5 deci vízzel felengedjük. Lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. A gombát megtisztítjuk, és a gyöngyhagymával együtt a nyúlhoz adjuk. A borral ízesítjük, majd 4-5 percig f?zzük. A maradék mustárt a liszttel meg 2 deci vízzel simára keverjük, a nyúl párolólevét ezzel s?rítjük. Pirítóssal kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 583 kcal / 2437 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY