Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 296 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sárgabarackos kacsamell

Sárgabarackos kacsamellHozzávalók

kis darabka (2 centis) gyömbér
40-45 dkg sárgabarack
75 dkg kacsamellfilé
só, ?rölt bors
4 ev?kanál sárgabaracklik?r
1 ev?kanál porcukor
3 dkg vaj
4 ev?kanál tejszín

      A gyömbért megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sárgabarackot megmossuk, elnegyedelve kimagozzuk. A kacsamellet ? miután b?rét lefejtettük ? megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel bedörzsöljük. B?rét vékony csíkokra metéljük, serpeny?ben kisütjük, majd a pörcöt sz?r?lapáttal kiemeljük bel?le. Zsírjában közepes lángon a húst körös-körül megpirítva 12-15 percig sütjük. Ezután lecsöpögtetve alufóliába csomagoljuk, így érleljük, puhítjuk, míg a mártást készítjük. Ehhez visszamaradó zsírját kb. 1 deci vízzel fölöntjük, a narancs-lik?rrel ízesítjük, 2-3 percig for- raljuk, hogy kissé bes?r?södjön. A porcukrot serpeny?ben világosbarnára karamellizáljuk, az el?z?ekhez öntjük, a vajat belemorzsoljuk. A barackot hozzáadjuk, megforrósítjuk, végül a tejszínnel dúsítjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor a húst, kicsit ferdén tartva a kést, fölszeleteljük, töpörty?jével (kisütött b?rével) megszórjuk, a barackos raguval körülöntjük. Burgonyagombócot kínálunk köretnek hozzá.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 420 kcal / 1756 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Soproni Kékfrankos Barrique `98.

Jótanács: Kacsamell helyett libamellb?l is készíthetjük, de miután általában ez nagyobb, néhány perccel tovább kell sütni. Sárgabarack helyett nektarinnal is finom..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY