Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1295 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Sült tejberizs körtével

Hozzávalók

4 körte
fél citrom
5 dl víz
20 dkg cukor
a tejberizshez:
5 dl tej
10 dkg rizs
fél vaníliarúd
1 ev?kanál cukor
a krémhez:
2 tojássárgája
5 dkg cukor
1 csapott ev?kanál liszt
2,5 dl tej
a forma kikenéséhez:
diónyi vaj
a tetejére:
4 mézes puszedli
2 dkg olvasztott margarin

      A körtét meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A vizet a cukorral fölforraljuk, a gyümölcsöt belerakjuk és kis lángon 10 perc alatt félpuhára f?zzük, majd a levében hagyjuk kih?lni. Közben elkészítjük a tejberizst. A tejet fölforraljuk, a rizst beleszórjuk, a vaníliarúddal f?szerezzük és 20-25 perc alatt, lefödve kis lángon megf?zzük. Miel?tt teljesen megpuhul, a cukorral ízesítjük. Amíg h?l, elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral meg a liszttel habosra keverjük, a közben megforrósított forró tejb?l 4 ev?kanálnyit a tojássárgájába dolgozunk és az egészet szorgalmasan kevergetve a többi tejbe csurgatjuk. 2-3 perc alatt krém s?r?ség?re f?zzük. Ha kész, a rizzsel összeforgatjuk. A massza felét kivajazott t?zálló tálba simítjuk, majd a lecsöpögtetett körtéket körben rárakjuk és a maradék rizzsel betakarjuk. A tetejét reszelt mézes puszedlivel megszórjuk, végül olvasztott margarint locsolunk rá. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 10 perc alatt megsütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 426 kcal / 1783 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY