a f?ételhez: 60 dkg afrikai vagy honi harcsafilé (más, lehet?leg szálkamentes halfilé is lehet) 1 csapott kiskanál só 1 mokkáskanál ?rölt fekete bors 1 csapott kiskanál pirospaprika kb. 5 ev?kanál liszt a sütéshez: 6 ev?kanál olaj a salátához: 50 dkg paradicsom 1 kígyóuborka (kb. 35 dkg) 2 lilahagyma 25 dkg feta vagy juhsajt 6-8 ev?kanál olívaolaj 1 citrom leve egy-egy csipetnyi só, ?rölt bors egy csipetnyi kakukkf? 10 dkg kimagozott olajbogyó (ha lehet, fekete) 1 kis üveg ringli, azaz ajókafilé (ez el is maradhat) a desszerthez: 4 szép, érett nektarin 15 dkg liszt 2 dl tej vagy fehér bor 2 tojás 2 ev?kanál olaj csipetnyi só b? olaj a sütéshez fahéjas porcukor a tálaláshoz
0. perc A halat megmossuk, leszárogatjuk. Éles késsel a keskenyebb végén a b?r és a halhús közé vágunk, majd apró vágásokkal lefejtjük róla a b?rt; a rutinosabbak kézzel is lehúzhatják. A legegyszer?bb, ha eleve így vásároljuk.
2. perc Ezután 4 egyforma szeletre vágjuk és egyenként besózzuk. A borsot és a pirospaprikát a lisztbe keverjük, majd a halat beleforgatjuk, félretesszük.
5. perc A paradicsomot és a kígyóuborkát megmossuk. Az el?bbi szárát kimetsszük, az utóbbi két végét levágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk. Az így el?készített zöldségeket 1,5-2 centis kockákra vágjuk, ahogyan a sajtot is, és együtt tálba töltjük. Az olívaolajjal meg a citrom kifacsart, átsz?rt levével meglocsoljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkf?vel f?szerezzük. Az olajbogyót is beleszórjuk, majd letakarva beh?tjük.
15. perc A desszerthez a nektarint megmossuk, letörölgetjük, majd négyfelé vágjuk, és kimagozzuk.
17. perc A lisztet a tejjel, a tojások sárgájával, az olajjal és csipetnyi sóval simára keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
21. perc Két serpeny?t is a t?zre teszünk. Az egyikbe 6 ev?kanál olajat töltünk, ebben sül majd a hal. A másikba valamivel többet, úgy 1 decinyit az édességhez. Mindkett?t megforrósítjuk.
23. perc A halat a serpeny?be tesszük, közepes lángon 3 percig sütjük, majd megfordítjuk és 2-3 percig a másik oldalát sütjük, ezután lecsöpögtetjük. Amíg a hal készül, a gyümölcsöt a tojásos tésztába mártjuk, majd a b?, forró olajban 2-3 percig sütjük. Két részletben elkészül. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük.
30. perc A sült halat lecsöpögtetve tányérokra fektetjük, a salátát körépúpozzuk és 1-1 ringlivel díszítjük, de ez el is maradhat. A nektarinfánk is kész, csak tálaláskor fahéjas porcukorral kell még meghinteni.
Jótanács: A nagyobb étk?eknek a hal mellé rizst is készíthetünk. Ehhez félkész, el?f?zött Riceland gyors rizst használjunk, amit a f?zés kezdetén tegyünk föl f?ni, így biztosan nem futunk ki a harminc percb?l..
Forrás: www.eszemiszom.hu