Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 495 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Rakott tarja karfiolkoronával

Hozzávalók

70 dkg karfiol
4 szelet kicsontozott sertéstarja

?rölt bors
10 dkg margarin
60 dkg burgonya
15 dkg reszelt sajt
csipetnyi reszelt szerecsendió
1 púpozott ev?kanál finomliszt
3 dl tej
2 csokor francia petrezselyem
1 húsos, piros szín? paprika

      A karfiolt rózsáira szedjük, és lobogó forró vízben 2-3 percig forraljuk, majd kiemeljük, és lecsöpögtetjük. A hússzeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 2 deka margarinnal egy mély t?zálló tálat kikenünk, a meghámozott, nyers, közepesen vastag karikákra szelt burgonyát az alján szétterítjük. Megsózzuk, a reszelt sajt felét a tetejére szórjuk, és 4 deka margarint rámorzsolunk. Most a f?szerezett hús következik (aki szereti a f?szeresebb falatokat, szerecsendióval is ízesítheti), végül a karfiolrózsákat a tetején szépen sorba rakjuk. A maradék margarinból a liszttel meg a tejjel besamelmártást készítünk, megborsozzuk, alaposan megsózzuk, végül a többi reszelt sajtot is belekeverjük. A karfiolt a sajtos besamellel bevonjuk, közüket a fölaprított petrezselyemmel és a csíkokra vágott piros paprikával díszítjük. A tálat alufóliával letakarjuk, forró süt?be (200 °C; légkeveréses süt?nél 180 °C) toljuk, majd 10 perc múlva a lángot mérsékelve, puhára pároljuk. Végül az alufóliát lebontjuk, és a tálat a süt?be visszatolva, a karfiol tetejét megpirítjuk. Forrón tálaljuk. Nemcsak mutatós, hanem rendkívül finom, aránylag gyorsan elkészíthet? ünnepi fogás is.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 886 kcal / 3704 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY