Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 314 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Tárkonyos-spárgás csirke

Hozzávalók

40-50 dkg konzervspárga

1 csapott kiskanál cukor
1 konyhakész csirke
?rölt fehér bors
6-7 dkg vaj
1 csapott ev?kanál liszt
kb. 1 kiskanálnyi morzsolt tárkonylevél
1,5 dl tejszín

      A konzervspárgát lesz?rjük. (Ha frissb?l készítjük, megtisztítjuk, 2 centis darabokra vágjuk. Enyhén sós, cukros vízben kb. 8 perc alatt megf?zzük, majd levét félretesszük.) A csirke mellét és combjait levágjuk, a hátát és az aprólékot más étel készítéséhez eltesszük. A mellet hosszában kettévágjuk, a combokkal együtt így 4 adagra való húsunk lesz. Megsózzuk, megborsozzuk, a vajon körös-körül fehéredésig sütjük. A liszttel meghintjük, jól elkeverjük, majd a spárga levéb?l úgy 4 decit ráöntünk. Fontos, hogy a lé hideg legyen, mert ha melegen kerül a lisztre, az megcsomósodik. A tárkonnyal f?szerezzük, a húst kb. 50 perc alatt lefödve puhára pároljuk. Ha közben a leve elf?ne és túlzottan bes?r?södne, egy kevés vizet adunk még hozzá. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk. Ha kész, a spárgát beleforgatjuk, megforrósítjuk, végül a tejszínnel dúsítjuk, de nem forraljuk fel. Köretnek burgonyapüré illik hozzá, amit tej helyett tejföllel meg 1 tojással habosra keverünk és kis darabka (3 dkg) vajat is belemorzsolunk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 465 kcal / 1944 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY